user_mobilelogo

 

Ha megtaláltuk számotokra a legmegfelelőbb helyszínt következhet a dekoráció, melynek csak a képzeletetek szabhat határt. Nagyon fontos az összhatás a színek harmonizálása. Sokszor apróságok teszik tökéletessé az összképet. Ezeket az apróságokat közösen kell megtalálnunk.
Az esküvő elengedhetetlen kelléke a menyasszonyi csokor, a ruha legszebb kiegészítője. Menyasszonyi csokor nélkül nincs esküvő, de nem ez az egyetlen csokor a Nagy Napon (dobócsokor, szülőköszöntő csokor, koszorúslánycsokor, kitűzők), ezek szintén apró részletek de szép kiegészítők.

  

 

 

A menyasszonyi csokrok évszázadokkal ezelőtt kezdték pályafutásukat, mint illatos gyógynövényekből álló bokréták, melyeket a menyasszony a rossz szellemek távol tartására tartott a kezében.

Virágnyelven a rózsa a szerelem jelképe, a levendula az odaadásé, az ibolya a hűséget szimbolizálja, a gyöngyvirág bájt és ártatlanságot, a fátyolvirág pedig a hűséges házasságot jelent.

 

Az a szokás, hogy a vőlegény a menyasszony csokrából való virágot tűz a gomblyukába, a középkorból ered, amikor a lovagok hölgyük színeit viselték szerelmük jeleként.